تفکیک زباله

[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

تفکیک زباله:

خیلی ها تفکیک زباله ها در منزل را کار سخت و وقت گیری می دانند و می گویند فرصت کافی برای انجام این کار نداریم! ولی تفکیک زباله ها کار ساده ای است که در نهایت کمک زیادی به صرفه جویی در منابع با ارزش و حفظ محیط زیست می کند. اولین قدم برای انجام این کار ساده این است که حداقل دو کیسه زباله مخصوص زباله های خشک و تر تهیه کنیم و همه ی زباله ها را در یک کیسه ی زباله قرار ندهیم:

  • جدا کردن زباله های تر:زباله های تر شامل پسماند غذاها و خوراکی ها هستند که می توانند به کود یا کمپوست تبدیل شوند.
  • جدا کردن مواد قابل بازیافت از سایر زباله ها:از مهمترین مواد قابل بازیافت می توان به شیشه، کاغذ، انواع فلزات و … اشاره کرد. در واقع زباله های خشک شامل مواد پلاستیکی، کاغذی و چیزهایی از این دست هستند که اگر به خوبی از زباله های تر جدا شوند می توانند دوباره مورد استفاده قرار بگیرند. جدا کردن زباله های تر و خشک کاری ساده است که کمک زیادی به صنعت بازیافت می کند و با انجام این کار نقش خود را در این صنعت به خوبی ایفا می کنید.
  • جدا کردن زباله های خطرناک! در بازیافت زباله نکته ای مهم را باید همیشه مدنظر قرار داد:زباله های خطرناک مثل زباله های بیمارستانی و پسماند باتری ها باید جدا از زباله های خشک و تر قرار بگیرند چون اگر برای دفع زباله های خطرناک، اصول ایمنی رعایت نشود خطرات زیادی بر روی محیط زیست بر جای می گذارد.

فواید تفکیک زباله:

تفکیک و جداسازی زباله و بازیافت آنها برای محیط زیست فواید سودمند و ارزشمندی دارد. با تفکیک شدن زباله های قابل بازیافت و غیر قابل بازیافت می توان از زباله های قابل بازیافت برای تولید محصولات جدید استفاده کرد و به جای استفاده از منابع طبیعی، مواد بازیافتی را به کار برد و در مصرف منابع طبیعی صرفه جویی کرد.

از دیگر فواید تفکیک زباله و بازیافت آن می توان به صرفه جویی در مصرف انرژی اشاره کرد. درست است برای بازیافت مواد زائد هم احتیاج به انرژی است ولی مقدار انرژی که برای بازیافت زباله های تفکیک شده بکار برده می شود، کمتر از این مقدار است. همچنین انرژی که در زمان تولید محصولات جدید با مواد خام مصرف می شود، خیلی بیشتر از مقدار انرژی است که همان محصولات از مواد بازیافتی تولید می شوند.

هدف تفکیک زباله از مبداء:

  • تفکیک زباله از مبدا قبل از آلودگی های بیشتر سبب می شود تا عملیات بازیافت بهتر و صحیح تر انجام شود.
  • استفاده از زباله سوز ملزم به تفکیک زباله از مبدا می باشد.
  • تفکیک زباله از مبدا به خصوص برای نخاله های ساختمانی بسیار امری ضروری و سودمند می باشد. چرا که نخاله های ساختمانی اگر به تنهایی وارد چرخه بازیافت شوند با سرعت خیلی بیشتر و صرف هزینه فوق العاده کمتری مجددا به صورت مواد قابل استفاده تبدیل می شود، لذا توصیه می شود در هنگام حمل نخاله و مصالح ساختمانی نهایت دقت را داشته باشید تا این مواد با زباله های دیگر مخلوط نگردند.

حفظ محیط زیست با تفکیک زباله از مبداء:

یکی از کارهای روزانه که می‌تواند در حفظ محیط زیست موثر باشد تفکیک از مبدا یا از منازل است، امری که هزینه‌های بازیافت مواد را کاهش می‌دهد و با اهدافی چون بهبود روش ذخیره سازی، جمع آوری و بازیافت پسماند، خالص سازی پسماندهای تر برای تولید کمپوست مرغوب، خالص سازی پسماندهای خشک برای بازیافت و بازگشت بهینه این گونه مواد به چرخه تولید، جلوگیری از هدر رفتن سرمایه های ملی و کمک به اقتصاد جامعه، به حداقل رساندن دفن پسماند و حذف آن در آینده، ارتقا سطح کیفیت خدمات شهری، حفظ محیط زیست و جلوگیری از تولید و انتشار آلودگی‌ها و ارتقا سطح فرهنگ عمومی در برخورد با پسماندها اجرا می‌شود.

تفکیک از مبداء: پسماند خشک شامل نان خشك ، كاغذ ، مقوا ، شیشه ، قوطی و پلاستیك را در خانه به صورت جداگانه جمع آوری كنید . این كار یعنی تفكیك در مبدا

منبع:fanikara

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]